Saltea cu arcuri sau saltea din spumă: Care sunt diferențele?

Atunci când vine vorba de alegerea unei saltele, este important să cunoști diferențele dintre diverse opțiuni. Două tipuri populare de saltele sunt cele cu arcuri și cele din spumă poliuretanică. În plus, există și saltele din spumă poliuretanică cu memorie care adaugă un nivel suplimentar de confort și suport. În acest articol, vom explora caracteristicile, avantajele și dezavantajele fiecăruia, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie în funcție de preferințele tale individuale.

Saltele cu arcuri

Saltelele cu arcuri, cunoscute și sub numele de saltele cu bobine, folosesc un sistem de arcuri interconectate pentru a oferi susținere și stabilitate. Acestea pot fi clasificate în funcție de tipul arcurilor, cum ar fi arcuri Bonnell sau arcuri înfășurate individual (pocket springs). Iată câteva caracteristici-cheie ale saltelelor cu arcuri:

 • Susținere și fermitate: Saltelele cu arcuri oferă o susținere mai fermă și o senzație de “împingere” datorită structurii lor. Acestea pot fi preferate de către persoanele care au nevoie de o susținere mai rigidă pentru coloana vertebrală.
 • Ventilație și răcire: Datorită designului lor, saltelele cu arcuri oferă un nivel mai ridicat de ventilație și răcire, ceea ce le face potrivite pentru persoanele care se confruntă cu probleme de transpirație în timpul somnului.
 • Durabilitate: Saltelele cu arcuri au tendința de a fi mai durabile și de a rezista mai bine în timp. Acestea pot fi o alegere bună pentru persoanele care caută o investiție pe termen lung.

Saltele din spumă poliuretanică

Saltelele din spumă poliuretanică sunt fabricate dintr-un material durabil și flexibil, care se mulează în jurul formei corpului, oferind o susținere uniformă. Iată câteva aspecte importante despre saltelele din spumă:

 • Confort și adaptabilitate: Saltelele din spumă poliuretanică oferă un nivel ridicat de confort și se adaptează la forma corpului. Acestea pot reduce punctele de presiune și pot ajuta la ameliorarea durerilor de spate.
 • Transfer minim de mișcare: Datorită proprietăților sale de absorbție a șocurilor, saltelele din spumă poliuretanică reduc în mod eficient transferul mișcării, oferind un somn mai liniștit și neîntrerupt.
 • Opțiuni cu memorie: Există și saltele din spumă poliuretanică cu memorie, care reacționează la căldură și la greutatea corpului, oferind o senzație de înveliș și susținere personalizată.

Alegerea potrivită pentru tine

Atunci când alegi între o saltea cu arcuri și una din spumă poliuretanică, este important să iei în considerare preferințele tale individuale și nevoile de susținere a corpului. Iată câteva aspecte suplimentare care pot influența decizia ta:

 • Preferințele de confort: Dacă preferi o susținere mai fermă și o senzație de “împingere”, saltelele cu arcuri pot fi opțiunea potrivită. În schimb, dacă îți dorești un nivel ridicat de confort și adaptabilitate, saltelele din spumă poliuretanică sau cele cu memorie pot fi mai adecvate.
 • Stilul de dormit: Dacă te miști mult în timpul somnului și îți îngrijorezi transferul mișcării, saltelele din spumă poliuretanică pot fi o alegere mai bună, deoarece reduc acest aspect.
 • Bugetul: Prețurile pentru saltelele cu arcuri și cele din spumă poliuretanică pot varia în funcție de brand, calitate și caracteristici suplimentare. Este important să stabilești un buget și să cauți opțiuni care se încadrează în această limită.

Întreținerea saltelelor: Cum să le păstrezi în stare bună

O saltea de calitate este o investiție importantă în calitatea somnului tău. Pentru a te asigura că salteaua ta rămâne în stare bună de-a lungul timpului și îți oferă confort optim, este crucial să știi cum să o întreții corect. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de saltele, cum ar fi cele cu arcuri, cele cu spumă poliuretanică și cele cu spumă poliuretanică cu memorie, și vom prezenta ghiduri de întreținere specifice pentru fiecare.

Întreținerea saltelelor cu arcuri

Saltelele cu arcuri necesită o atenție specială pentru a-și menține fermitatea și forma inițială. Iată câteva sfaturi importante de întreținere pentru saltelele cu arcuri:

 • Răsturnă salteaua periodic: Pentru a evita deformarea și uzura inegală a arcurilor, este recomandat să răstorni salteaua la fiecare 3-6 luni.
 • Protejează salteaua cu un strat de protecție: Folosește un strat de protecție rezistent la apă și la pete pentru a preveni pătrunderea lichidelor și a murdăriei în saltea.
 • Aspiră salteaua regulat: Folosește o perie moale sau o atașă pentru aspirator pentru a îndepărta praful și alergenii de pe suprafața saltelei.

Întreținerea saltelelor cu spumă poliuretanică

Saltelele cu spumă poliuretanică sunt cunoscute pentru confortul și adaptabilitatea lor, dar necesită și o atenție specială pentru a le menține în stare bună. Iată câteva sfaturi de întreținere pentru saltelele cu spumă poliuretanică:

 • Rotește salteaua: Pentru a preveni înfundarea și deformarea, rotește salteaua la fiecare 3-6 luni.
 • Aerează salteaua: În mod regulat, lasă salteaua să se aerisească într-o cameră bine ventilată pentru a elimina orice mirosuri neplăcute.
 • Curăță petele imediat: Dacă apar pete pe saltea, curăță-le imediat cu un prosop umed și o soluție de curățare delicată.

Întreținerea saltelelor cu spumă poliuretanică cu memorie

Saltelele cu spumă poliuretanică cu memorie adaugă un nivel suplimentar de confort și susținere, dar necesită și o îngrijire adecvată. Iată câteva sfaturi specifice de întreținere pentru aceste saltele:

 • Evită expunerea la căldură excesivă: Spuma cu memorie poate fi sensibilă la temperaturi ridicate, așa că evită expunerea directă la surse de căldură, precum radiatoare sau soarele.
 • Curăță petele cu grijă: Dacă apar pete pe saltea, folosește un prosop umed și o soluție de curățare delicată. Evită utilizarea produselor chimice puternice care pot deteriora spuma.

Întreținerea corespunzătoare a saltelelor tale este esențială pentru a le menține confortabile și în stare bună. Indiferent de tipul de saltea pe care îl ai, urmând ghidurile de întreținere specifice, vei putea prelungi durata de viață a saltelei și vei beneficia de un somn odihnitor. Asigură-te că răsfoiești manualul de instrucțiuni al producătorului și urmează recomandările lor pentru a obține cele mai bune rezultate.

Concluzie

Alegerea între o saltea cu arcuri, una din spumă poliuretanică sau una din spumă poliuretanică cu memorie este o decizie personală, bazată pe preferințele și nevoile tale individuale. Saltelele cu arcuri oferă o susținere fermă și o senzație de “împingere”, în timp ce saltelele din spumă poliuretanică oferă confort și adaptabilitate. Saltelele din spumă poliuretanică cu memorie adaugă un nivel suplimentar de personalizare și susținere. Analizează atent caracteristicile și avantajele fiecărei opțiuni și ia în considerare preferințele tale de confort și buget pentru a face alegerea potrivită pentru tine.

Sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi diferențele dintre saltelele cu arcuri, cele din spumă poliuretanică și cele din spumă poliuretanică cu memorie. Daca ai intrebari suplimentare despre saltele ne poti contacta prin formularul de contact aflat pe pagina Contacteaza-ne! sau prin email.

De asemenea, nu uita ca avem deschis showroom in Timisoara.

Produse din Showroom-ul DeSomn: paturi la comanda, paturi boxspring, saltele cu arcuri si saltele din spuma cu memory, toppere, canapele

Paturile boxspring DeSomn sunt lucrate manual, din lemn masiv, acordând atenție detaliilor, materialelor și personalizate ascultându-ți preferințele.

DRM MATTRESS SRL (DeSomn) activează în domeniul producției de saltele și paturi boxspring. Construim cu pasiune ceea ce contează pentru calitatea somnului, produsele DeSomn. Produse DeSomn: paturi la comanda, paturi boxspring, saltele cu arcuri si saltele din spuma cu memory, toppere, canapele. Paturi boxspring la comanda. Ce este un pat boxspring? Un pat boxspring este format din două boxuri.Boxul este un cadru din lemn masiv în interiorul căruia sunt așezate arcuri împachetate individual interconectate. Patul de tip boxspring asigură cel mai mare confort în timpul somnului prin adaptarea perfectă la corpul dumneavoastră.